NEWSLETTERS I EMAIL MÀRQUETING

Les newsletters o notes de premsa són publicacions que les empreses envien regularment als clients o treballadors per informar sobre els seus nous productes, mostrar els seus valors, explicar les seves promocions o posar al dia de les últimes notícies d’interès que afecten a l’empresa. En definitiva, es tracta d’una eina efectiva de comunicació per fer màrqueting digital a través dels emails, per això també se l’anomena ‘email màrqueting’.

email màrqueting newsletters notes de premsa

Estem parlant d’un canal de comunicació al qual els usuaris s’hi han subscrit o que esta dirigida als propis treballadors de l’empresa. No és un canal publicitari que envia emails de forma aleatoria a tothom, l’usuari ha de donar la seva autorització prèvia per rebre la newsletter. És més, ha de tenir l’opció de donar-se de baixa en qualsevol moment. Aquesta és la clau de l’èxit dels butlletins de notícies: es tracta d’un canal de publicitat totalment permissiu i, per tant, l’usuari que rep una newsletter estarà molt receptiu a assimilar els continguts del butlletí.

Normalment l’anomenem ‘newsletter’ si el seu llenguatge es informatiu i té un format noticiable, i en canvi, s’anomena ‘email màrqueting’ quan el llenguatges és més publicitari i promocional. Sempre però, aportant informació interessant amb un contingut atractiu i de qualitat.

La newsletter és útil per crear relacions estables i duradores amb els nostres clients, accionistes, treballadors i, en definitiva, amb qualsevol usuari interessat per la nostra empresa. Estàs demostrant que t’en recordes d’ells i, en definitiva, en fomentes la fidelització.

No s’ha d’oblidar que el nostre principal objectiu com a empresa és aconseguir vendes. Per tant, els nostres butlletins, si bé estableixen relacions de valor amb els nostres clients, estan orientats a vendre. Promocionant la nostra empresa amb una newsletter aconseguirem, a l’hora, generar branding o imatge de marca. 

Una de les principals avantatges de les newsletters com a eina de publicitat és el seu baix cost. Davant d’un butlletí o anunci tradicional la newsletter no necessita tenir sumar-hi els costos d’impressió. D’altra banda l’enviament es realitza per correu electrònic així que t’estalviaràs els costos del correu tradicional.

Per dur a terme una campanya d’email màrqueting hem de comptar amb una bona base de dades de correus electrònics. Per aconseguir-la hem d’anar guardant poc a poc les dades dels clients de la nostra empresa que ens permetin el seu ús (que en definitiva seran el nostre millor públic). Per això hauríem de crear un formulari de registre a la nostra pàgina web encara que sempre pots crear la teva base de dades amb mètodes convencionals.

I finalment, un altre dels aspectes més importants de les newsletters és el disseny. Han de perseguir un aspecte estètic d’acord amb la nostra empresa, que sigui clar i fàcil de llegir perquè permeti a l’usuari seguir el cos del butlletí, de forma que li arribi el missatge i els valors que volem transmetre.